Portekiz Notları (2) (Coimbra)

Portekiz'e uçakla gidenler genellikle Lizbon veya Porto havaalanına iner. Lizbon'a inenler başka şehire gidecekse bir taksi veya otobüsle Gare do Oriente'e gidip otobüse binmeli. Porto'ya inenler metro ile şehir merkezine ulaşabilir.

Portekizde şehirler arası otobüslerde koltuk numarası önemli değildir, isteyen istediği koltuğa oturabilir, yerinize oturan kişiyi kaldırmanıza gerek yok. Otobüse binerken yanınıza su almanızı öneririm çünkü otobüste hostes falan yok, yalnızca şöfor ve yolcular var, kimse size birşey ikram etmez.

Porto'da birkaç Türk lokantası var, ben sadece birini biliyorum; o da tiyatro binasının o civarda. Mehmet abi işletiyor, adı İstanbul Kebab. Porto'da bir Türk derneği var ama hiç gitmemiştim Mehmet abiye ulaşırsanız o yardımcı olur.

Son yıllarda özellikle erasmus vasıtasıyla birçok Türk vatandaşı Portekiz'e gidiyor. En çok gidilen şehirler bildiğim kadarıyla; Coimbra, Porto, Bragança ve Mirandela. Coimbra tam bir öğrenci şehri, bizim Eskişehir gibi. Her yıl binlerce erasmus öğrencisi gidiyor Coimbra'ya.


Coimbra'da gezilip görülecek yerler, alışveriş merkezleri bolca var. Yandaki resimde görülen Jardim Botânico de Coimbra gezilmesi gereken yerlerden biri.

Dolce Vita Coimbra'daki en büyük alışveriş merkezilerinde biri. Academica futbol takımının stadının dışa bakan tarafında nargileci var, adı Tuareg gibi birşeydi. Bir garsonları var Türklerle çok ilgileniyor, bir Türk futbolcu oynamış (adını unuttum) anlatıyor onu, Sezen Aksu falan açıyor müzik, bizim arkadaşlar bir CD dolusu müzik götürmüştü sonra, onları da çalıyordu.

Şehrin ortasından bir nehir akıyor, adamlar bunu o kadar güzel değerlendirmişlerki görmek lazım.  Şehrin biraz aşağı kısmında nehri baraj gibi kesmişler, köprüler yapmışlar, ortaya mükemmel bir manzara çıkmış.

Coimbra'ya tren ve otobüsle ulaşılabiliyor, bizdeki 3G teknolojisini adamlar yıllardan beri kullanıyor, birçok yerde kablosuz internet bağlantısı var. Şimdilik aklıma gelenler bunlar.

Devamı gelecek...

1 yorum:

  1. Coimbraya trenle de gidilebilir.
    Ben lizbon havalimanından çıkıp metro ile tren istasyonuna gidip bilet satın alıp coimbra da inmiştim. Tren Coimbra B 'ye gidiyor.
    Tren istasyonlara geldiğinde portekizce duyuru yapıdığı için gözünüz dışarıda olsun istasyonu kaçırmamaya dikkat edin.

    YanıtlaSil